Днес е велика дата за българския спорт. На този ден преди 18 години паметен гол на Емил Костадинов в последните секунди на мача на „Парк де пренс” донесе „златна” победа на България над „петлите”.

17 ноември отвори вратата към нечуван успех на родния футбол, реализиран от едно много талантливо поколение играчи в последвалото „американско лято”.

Страхотни футболисти, но некадърни ръководители, които от постигнатото лично от тях 4-о място в света собственоръчно днес завлякоха футбола ни на дъното.

Но не за това е думата. Онзи паметен миг ще остане завинаги в сърцата ни, но, за Бога, нека не се връщаме повече назад… Ако Господ наистина е българин, най-добре е да забрани датата 17 ноември да се споменава от сегашните български футболисти, треньори, ръководители и журналисти.

Защото недопустимо е зад нея да се крият, с нея да се оправдават, нея да използват като пример за “последен шанс”, с нея да ни подменят футболните радости, с нея несъстоятелно да подхранват все по-разбиваните ни футболни мечти…

Било, каквото било! 17 ноември 1993 г. и Емил Костадинов останаха в историята, нека днешните ритнитопковци си създадат сами нова дата!!!

КОМЕНТАРИ