Община Велико Търново не може в скоро време да вземе основния пакет акции в “Етър 1924” АД и това може да стане не по-рано от следващата година, заяви кметът д-р Румен Рашев по повод на обявеното решение на мажоритарните собственици да предоставят безвъзмездно своя дял, като си запазят до 15 % участие. Ден по-рано акционерите обявиха, че са готови да откликнат на желанието Общината да поеме футболния клуб, публично изразено от Румен Димитров. Според общинския съветник тя е в състояние да постигне с “Етър 1924” далеч по-високи резултати.

“Лично аз съм настроен положително и имах разговори преди време с мажоритарните собственици. Моментът обаче сега не е подходящ, това е стъпка, която не може да стане веднага и процедурата би продължила месеци наред. Като получим официалното решение на акционерите, ще го внеса за разглеждане наесен в Общинския съвет, но не мога да им наложа как да гласуват”, заяви  д-р Румен Рашев.

Според него трябва да се помисли сериозно какво ще се прави, доколко Общината ще финансира и доколко ще разчита на други инвеститори. Градоначалникът предвижда да се обърне и към новото министерство на спорта, тъй като ДАМС досега е помагала на общините-собственици на клубове, и е убеден, че настоящите мажоритарни собственици ще продължат да помагат и занапред.

“Трябват ни обаче месеци наред, затова не мисля,че можем да се ангажираме към този момент. Есенният полусезон ще премине така, а ако Общината поеме “Етър 1924”, то може да стане най-рано от следващия бюджет през 2010 г.”, добави градоначалникът.

Румен Димитров не бе открит вчера за коментар въпреки многобройните опити на медиите. Преди няколко дена позицията му бе, че “когато Общината знае какво притежава, ще го управлява и развива така, че великотърновци да са доволни от резултата”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ