IMG_0021

Детският отбор на “Етър”, набор 2001 г., който стана осминафиналист на големия международен турнир “Alltfgether4 в Берлин, бе приет в Община Велико Търново от кмета Даниел Панов. Малките футболисти показаха медалите и плакетите, които получиха за участието си, и разказаха за преживяното в немската столица. Цялото ни участие беше много интересно, радваме се, че представихме добре България и Велико Търново, заявиха те.

“Самото ни участие е голям успех, но нашите футболисти се откроиха с достойното си и културно поведение. Показателен е примерът, че точно преди нашия мач две деца се изгубиха и само нашите момчета се включиха в търсенето”, разказа треньорът Марин Стефанов.

Децата разказаха за мачовете си, за гостуването си при посланика на България Ради Найденов. Във вечерта на нациите българската група е направила презентация на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата. Нашите са представили рекламни материали и са показали филм за града ни.

“Бъдете горди, че сте великотърновци и защитавайте името на “Етър” и Велико Търново, където и да сте. От каквото имате нужда като съдействие и помощ, Общината ще бъде винаги зад вас. Тази година за вас е решаваща, защото ще сте 7-и клас. Спортът трябва да е приоритет, но не забравяйте и учението. Но най-хубавото на спорта е, че ви учи на дисциплина и да усъвършенствате това, което сте започнали”, каза на момчетата кметът Даниел Панов.

На въпроса му какво ги е впечатлило най-много в Берлин, те отговориха “терените” и градоначалникът обясни на какъв етап е работата по игрищата във В. Търново и подробности по изграждането им и сроковете.

“Щастлив съм, че момчетата имаха възможност да обменят опит, заслугата е най-вече тяхна, но и на треньорите и родителите им. Само заедно – учители, треньори и клуб могат да им помогнат да развият таланта си. В “Етър” има още формации, които заслужават да играят в такива турнири и се надявам да им дадем възможност и на тях да участват в чужбина. Това е само началото”, заяви Калоян Чакъров.

“Те са пионерите в това отношение, в още по-сериозното развитие на ДЮШ на “Етър”. Със сигурност и останалите отбори в нея ще участват. Школата е основата на футбола, ние трябва заедно да работим, за да им създаваме условия. Дано и повече хора помагат на клуба”, пожела президентът на “Етър” Александър Нанков.

IMG_0016

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ