Тимът на "Болярско село" завърши трети в турнира

Тимът на "Болярско село" завърши трети в турнира

Отбори от Велико Търново заеха второ и трето място на „Каменица ФЕНкупа” – най-големият любителски турнир по футбол на малки врати  в България. През изминалия уикенд 64 тима от Габровска и Великотърновска област се бориха за победа в надпреварата на стадион „Христо Ботев” в Габрово. В крайна сметка за поредна година първи финишира участникът с интригуващото име “Кашкавал турист”, като по този начин доби право да се състезава на финалния турнир в София.

Честта на Велико Търново бе достойно защитена от тимовете на “Киселите краставички” и “Болярско село”. Отборът, кръстен на зарзават, стигна до финала след победи срещу “Ред тайгърс”, “Кинжалните”, “Никан”, “ИВИС” и “ВМВ”. На финала след люта битка кашкавалът се оказа по-издръжлив от краставицата и спечели с 1:0.

Третото място в състезанието бе заето от “Болярско село”. Великотърновци допуснаха само един гол в целия турнир, но той бе решаващ в полуфинала срещу кашкаваления клуб. Преди това обаче болярите бяха безапелационни срещу “ЕКСПРЕС”, “Атлетик” и “Севиля”, а особено ценна е победата им срещу “Амфора” Драганово.

Още един отбор от Великотърновска област получи признание в надпреварата. Това е тимът на “Агис” Стражица, който спечели приза за най-спортсменски участник. Финалният турнир на “Каменица ФЕНкупа” с 12-те най-силни отбора от цяла България ще се проведе на 19 и 20 септември в София.

Тагове:

КОМЕНТАРИ