26183f7f658a6c3abfced199b00fd085

Кирил Десподов е футболист номер 1 за 2018 година. Националът на България и футболист на ЦСКА събра 159 гласа. Негови подгласници в класацията са Георги Петков (151 гласа) и Тодор Неделев (149 гласа).

„Георги Петков и Тодор Неделев се представиха на много високо ниво и заслужаваха тази награда. Без добри съотборниците такива награди не се печелят. Бих заменил тази награда за шампионска титла с ЦСКА или за класиране на европейско първенство с националния отбор. Благодаря на моето семейство, на моята приятелка и на феновете“, заяви Десподов.

На церемонията в Централния военен клуб присъстваха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентите на футболната централа Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, както и министърът на спорта Красен Кралев.

Най-добър вратар през изминалата година е ветеранът Георги Петков, а най-добър защитник е Николай Бодуров. Номер 1 при халфовете е Тодор Неделев, докато лидер при нападателите е Мартин Камбуров.

Призът за треньор на годината беше спечелен от националния селекционер Петър Хубчев, докато най-добър чужденец в Първа лига е румънският национал Клаудиу Кешерю.

„Трябва да благодаря на много хора. На първо място е моето семейство. Благодарен съм на ръководството на футболния съюз, както и на всички футболисти, с които работихме през годината. Те показаха професионално отношение. Ще опитаме да класираме отбора за Евро 2020 и ще направим всичко, което зависи от нас“, заяви Петър Хубчев.

Най-добър млад футболист за 2018 година е Валентин Антов. Номер 1 при жените е Евдокия Попадинова.

 

В гласуването в отделните категории Футболист на годината участваха общо 118 спортни журналисти от 48 медии.

„Дали ще станем домакини на Мондиал 2030, не знам. Сигурен съм, че тези необходими стадиони ще бъдат построени, а тренировъчните терени ще бъдат ремонтирани. За никого не е тайна доброто ни сътрудничество с Българския футболен съюз. Благодаря за съвместната работа. Националният отбор винаги може да обедини целия български народ“, заяви министър Красен Кралев.

 

 

Победители в отделните категории Футболист на годината:

 

Футболист номер 1 за 2018 година:

Кирил Десподов (ЦСКА) 159 точки

Георги Петков (Славия) 151

Тодор Неделев (Ботев Пловдив) 149

 

най-красив гол:

Иван Петков (Етър)

IMG_2506

 

 

 

 

 

 

награда „Лъвско сърце Трифон Иванов“:

Михаел Ангелов (Слънце Хасково)

 

футболист номер 1 при жените:

Евдокия Попадинова (Флорида, САЩ) 43 точки

Симона Петкова (Бари, Италия) 13

 

най-добър млад футболист:

Валентин Антов (ЦСКА) 22

 

най-добър вратар:

Георги Петков (Славия) 80

 

най-добър защитник:

Николай Бодуров (ЦСКА) 68

 

най-добър халф:

Тодор Неделев (Ботев Пловдив) 82

 

най-добър нападател:

Мартин Камбуров (Берое) 43

 

най-добър треньор:

Петър Хубчев (Български национален отбор) 265

 

най-добър чужденец:

Клаудиу Кешерю (Лудогорец) 74

 

развитие и инвестиции във футбола:

Асарел Медет за детския турнир в Панагюрище

 

КОМЕНТАРИ