IMG_1161

„След като отборът-домакин е спечелил мача, значи е направил нещо повече от нас. Повече единоборства са спечелили, повече голове са вкарали, повече са желали победата. Аз им честитя победата, но не мисля, че сме били надиграният отбор. Напротив – дойдохме с ясното съзнание да владеем топката и да диктуваме играта, което се получаваше само през първата част, до 30-ата минута. Допуснахме и грешки, които бяха наказани от добри футболисти, които имаше срещу нас.

Анализът ще го направим спокойно, без да се правят трагедии и драми. Имаме още какво да подобряваме.

Изненада ме страхът, с който „Спартак” подходиха, но ние сме по-добрият отбор и беше нормално да имат притеснения от това, че „Етър” идва в Плевен. Лошото е, че не можахме да реализираме превеса си и след като домакините вкараха първи гол, мачът влезе в други релси и напрежението при нас доведе до технически брак. Но аз съм доволен от представянето на отбора и мисля, че от Плевен можем да си тръгнем с високо вдигнати глави.

Играем мач за мач, за да се спечели едно първенство е рулетка от 26 мача. Нашите цели са влизане, ние не ги крием. Ако трябва да променяме нещо, ще го направим, имаме време да анализираме. Пътят е дълъг, а ние се целим във върха.”

 

Бойко Цветков – ст. треньор на „Спартак”:

„Напрежението при нас беше по-малко, отколкото при „Етър”

Оспорван мач срещу пряк конкурент за първото място. Нормално бе да има и напрежение, но при нас то бе по-малко, отколкото в „Етър”, с оглед на това, че водим убедително в класирането. Трябваше ни победата, за да изкараме първенството по-спокойно. Имаше агресия и мотивация за днешния мач. Искам да поздравя защитата, та бе от 17-18-годишни момчета, най-големият беше на 20 г., много дисциплинирани бяха, радвам се. Имаме доста път до края на първенството, търсим изграждане на отбор за професионалния футбол.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ