IMG_0952

Калоян Чакъров: „Крайният резултат е адекватен”

„Получи се много добър за публиката мач, с много опасности и пред двете врати. Доволен съм от представянето на моя отбор, защото момчетата не се пестиха, имаше раздаване, борба, влагане. Имаше и голямо притеснение – момчетата са млади и се притесняват, което не им позволява да си покажат потенциала.

Който беше отбелязал първи гол, щеше да спечели мача, така че крайният резултат е адекватен на неумението на нападателите на двата отбора да отбележат гол. И двата отбора се опитват да играят приятен за окото футбол. Не се получава защото има фактори, които влияят, имаше много технически брак през първото полувреме. Не успяхве да развием повечето от атаките си. Отдавам го на много фактори, но разборът ще го направя пред футболистите. Мога само да благодаря за коректното протичане на мача, на противника и на публиката.

Убеден съм, че още не сме показали нашия потенциал. Направихме нов отбор преди два месеца и е нужно време да създадем отбор, а после още време, за да има облик и игра. А за да има резултати, трябва да има и отбор, и облик. Така че ние избързваме малко, защото Велико Търново заслужава отбор на по-високо ниво. За момента ни е трудно, имаме трудности в изграждането на атаката, в тактическата дисциплина, можем само да се подобряваме оттук нататък. Ние полагаме началото на един клуб, който трябва да се развива.”

 

Борислав Борисов: „Изпуснахме победата”

„Изцяло загубени две точки за нас. Не съм доволен от ремито, предвид че изпуснахме три не стопроцентови, а хилядапроцентови положения. Повече съжаляваме ние за победата, отколкото „Етър”. Но да не забравяме, че събрахме отбора едва преди месец.

Страшно съм доволен от желанието и старанието на момчетата и скам да им благодаря и да им пожелая да са здрави и да показват същия дух, а резултатите ще си дойдат с времето.

Грешките не са на неопитност, ето, Десислав Русев е най-опитният, създаде много положения, но не се получи. Просто ни преследваше малшанс. Но съм радостен, че все пак създаваме тези положения срещу „Етър”, който не е кой да е, а е име във футбола. Беше приятно изживяване да ги надиграем. Бях запознат със съперника, че е по-добре подготвен физически от нас, с млади момчета, които се раздават. Очаквах да имат териториален превес, но почти нямаха чисто положения. Чакахме нашите моменти, дойдоха, но не ни се отдаде да отбележим гол.

Ние нямаме амбиции за влизане, идеята е да съградим отбор, на който с времето моментът ще си дойде, низависимо дали е тази година или следващата. Не сме готови още нито финансово, нито като качество на футболистите, за да не можем да си позволяваме и грешки.”

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ