Кадрови проблеми има в тима преди гостуването в Добрич, съобщи на пресконференция днес старши треньорът Цанко Цветанов. Николай Петров и Венци Димитров са наказани, а трима футболисти имат здравословни проблеми. Тодор Колев лекува разтежение, Георги Какалов е с недостиг на течност в коляното, а Мартин Станкев от днес е с температура. И за тримата ще се решава след последната тренировка, която е утре. Ако на нея се чувстват добре, ще бъдат в групата за мача.

“Всеки в нашата “Б” група играе за нещо, гостуваме на отбор, който ще играе за оставане, така че мачът ще бъде труден. Ако задържим сегашното класиране, жребият значи е бил отличен. Ние сме “Етър” и играем за победа във всеки мач, ще я преследваме и сега и искаме да покажем, че сме фаворит”, коментира треньорът Цанко Цветанов. Според него “Етър” не отстъпва на отборите след 8-9 място в “А” група, поне шест отбора от елита са на нашето ниво. А в нашата “Б” група има 4 силни отбора – това са “Етър”, “Ботев”, “Нефтохимик” и “Любимец”, които ще спорят за първите две места.

Цанко Цветанов заяви, че има обявен бонус от ръководството за влизане в “А” група. Той добави, че ръководството прави всичко възможно, въпреки времената на криза, като призова за редовно плащане на обещаните средства. Прокуристът на клуба Стефан Атанасов пък потвърди, че “Етър” няма задължения към играчите за есенния полусезон.

На въпрос дали Какалов и Н. Петров са рискови футболисти треньорът отрече категорично. “Клубът защити Какалов за мача в Добрич, той се държа добре. Нямам притеснения за него. Ники Петров трябва малко да се успокои, но той е млад още. Трябва повече да се говори с тях, предпочитам да се доверя на интелекта на хората, с които работя. Вече съм казал, че като цяло ненужни нерви има в целия български футбол”, коментира Цветанов.

Той категорично отказа да отговаря на въпроси дали би отишъл с Мъри Стоилов в Китай или “Левски”. “Не мога да кажа, че съм приключил завинаги с асистентството, но този въпрос не е уместен сега. Аз съм треньор на “Етър” и мислите ми изцяло са насочени към успеха на нашия клуб”, завърши Цанко Цветанов.

 

Цветомир Цанков: “Отиваме да бием в Добрич”

Вратарят Цветомир Цанков е допуснал само 8 гола досега в първенството, с толкова добра защита и вратар не е нито един отбор в “А” и в двете “Б” групи. “Заслугата не е само моя, това е колективна игра и всички си помагаме. Разузнаваме противниците добре. Имаме много добри футболисти и един отличен колектив – това е причината. Дойдох в “Етър” с цел да влезем в “А” група, надявам се ръководството да ни помага в преследването на целта.

Съжалявам, че преди месец не бихме в Добрич. Трябва сега да потвърдим с играта си, че сме изпуснали тогава победата. Очаквам да излезем сега и да победим”, заяви на пресконференцията вчера Цанков. На въпроса срещу кои нападатели в групата му е най-трудно, стражът отговори, че най-добрите нападатели в групата играят в “Етър”.

Днес станаха ясни и съдийските назначения. Срещата “Добруджа” – “Етър” е поверена на Николай Йорданов от София с помощници Иван Вълчев и Иво Колев.

 

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ