Халфът на „Етър 1924” Валентин Веселинов получи повиквателна за младежкия национален отбор на България. 19-годишният футболист бе повикан от селекционера Михаил Мадански за лагера в Ловеч, по време на който ще има и приятелски мач срещу Сърбия.

Мадански първо бе обявил група от 19 футболисти, като от БФС обявиха, че след 18-ия кръг той ще повика още един играч, като групата за мача ще стане 20 човека. Днес стана ясно, че това е Валентин Веселинов. Полузащитникът е едва 19-годищшен, а вече игра два сезона в „А” група със „Сливен”, като в „Етър 1924” дойде от родния „Дунав” (Русе). В събота на мача с „Берое” той влезе в 46-ата минута на мястото на контузилия се Славомир Циенциала.

Веселинов (зад рефера вдясно) игра през второто полувреме срещу “Берое”.

Веселинов заминава на 21 март за лагера, който ще продължи до 26-и, когато от 15:00 ч. на Градския стадион в Ловеч младежите на България ще срещнат Сърбия.

Съставът на България (U21):

Вратари: Димитър Евтимов (Нотингам, Анг), Георги Китанов (Черно море).

Защитници: Антон Недялков (Литекс), Ангел Грънчов (ЦСКА), Георги Терзиев (Черноморец), Асен Георгиев (Ботев Враца), Мартин Василев (Видима-Раковски), Тодор Гочев (Мастер).

Полузащитници и нападатели: Ивайло Чочев (ЦСКА), Радослав Кирилов (Лумедзане, Ит), Ерик Почански (Чавдар Етрополе), Александър Колев (Десел Спорт, Бел), Иван Горанов (Берое), Мартин Райнов (Берое), Емануил Ганев (Нефтохимик), Любослав Войнов (Банско), Живко Петков (Нефтохимик), Илиян Капитанов (Черно море), Димитър Благов (Пирин), Валентин Веселинов (Етър).

Тагове:

КОМЕНТАРИ