Главният финансист на Община В. Търново Мариян Маринов бе изваден от Съвета на директорите на ПФК „Етър 1924”. Това реши Общото събрание на акционерите, проведено на 16 март. Заедно с него от клубната управа бе изваден и доскорошният изпълнителен директор на клуба Ендер Дурмушев. На съботното заседание акционерите ги освободиха и от отговорност.

И двамата бяха избрани в Съвета на директорите заедно на 12 юли миналата година. Представителят на Община В. Търново в Общото събрание Йордан Грозданов бе на събранието и гласува според предварителното решение на местния парламент – „въздържал се” за ваденето на Маринов и Дурмушев и „против” освобождаването им от отговорност.

На тяхно място в Съвета на директорите влязоха братът на Фейзи – Осман Илханлъ, както и Али Пехливанов. Другите членове на управата остават Фейзи Илханлъ, Радин Хаджиев и Диядин Кая. Още на предишното Общо събрание през декември мажоритарният собственик се закани дори да извади Общината като акционер, като вдигне уставния капитал, ако тя не осигурява 34 % от бюджета на клуба.

Тагове:

КОМЕНТАРИ