Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – В. Търново извади “Локомотив” (Мездра) от състава на Северозападната “В” група. Решението е взето по искане на ФИФА на заседание проведено снощи, съобщи шефът на Зоната Георги Велинов.

Водачът в класирането на трета дивизия изхвърча заради неизчистени задължения към поляка с немски паспорт Дамян Рачка. Защитникът акостира при “железничарите” през 2009 г., когато играеха в “А” група. От световната футболна централа няколко пъти са изисквали от мездренци да се разплатят с играча, но те не са го направили. Кубът дължи пари и на други футболисти преминали през него. Миналият сезон комисията към Зоналния съвет на два пъти отнема по три точки на “Локомотив” пак по искане на ФИФА заради задължения.

При тази ситуация отборът ще бъде изваден от класирането и до края на сезона на съперниците му ще бъдат присъждани по три точки.

Така в момента водач става “Академик” (Свищов), който след ХІІ- ия кръг изоставаше с шест точки. Преди пролетния полусезон от щаба на “студентите” обявиха, че при възможност ще атакуват “Б” група. В Северозападната “В” група остават единайсет отбора.

Тагове:

КОМЕНТАРИ