Image-1
БФС да се включи в дарителската кампания в подкрепа на семействата на трагично загиналите наскоро футболисти на ОФК „Павликени“, реши Изпълкомът на БФС на вчерашното си заседание.

Изпълнителният комитет одобри 117 молби на футболни клубове за одобряването им за членове на БФС. Причината за постъпването на кандидатурите е изискване на Закона за физическото възпитание и спорта, съгласно който клубовете, участници в държавните първенства, в това число в областните групи „А“ и „Б“, трябва да бъдат членове на съответната спортна федерация. Новоприетите клубове, представители именно на тези групи, няма да имат право на глас на следващия конгрес на централата, но ще бъдат пълноправни участници във футболните турнири.

На заседанието също така бяха приети и промени в Правилника за статута на футболните клубове, според които по всяка молба за приемане ще се изисква и мнението на съответния Зонален съвет на БФС, а непълни или неотговарящи на изискванията документи няма да бъдат допускани до разглеждане от ИК.

Бяха гласувани и проектите за промени в Наредбата за национално клубно лицензиране, според които се въвежда задължителното изискване за изкуствено осветление на стадионите в Първа лига.

Тагове:

КОМЕНТАРИ