bfs_football-500x269

546 клуба са членовете на БФС, които ще имат право на глас в предстоящия Конгрес, който ще се проведе на 16 февруари 2018 г. в зала „София“ на хотел „Маринела“.

В това число ще влязат 117 клуба, които на Конгреса ще бъде предложено да се приемат за пълноправни членове на Българския футболен съюз. 145 клуба са предложени за изключване поради липса на дейност и няма да имат свои делегати на конгреса. От нашия регион това са ФК „Етър“ (Велико Търново) с президент Иван Ангелов, „Лозен“ (Лозен) и „Килифарево 2003“ (Килифарево), съобщиха от Зоналния съвет на БФС.

Единна национална група в първенството на юноши до 15 години по подобие на първенствата за юноши до 17 и 19 години ще създаде от лятото Българският футболен съюз. В групата ще бъдат включени тимове на клубове от Първа професионална лига плюс още два. Това означава, че „Етър ВТ“ ще има свой представител в групата, стига представителният отбор да не изпадне, като това ще са момчетата на Стефан Ангелов, родени след 1 януари 2004 г.

Любопитна новина е и приетият проект „Онлайн детско-юношеска академия“, който включва онлайн методиката на холандския клуб „Аякс“ и по него се работи от лятото на миналата година. До края на настоящия месец „Онлайн детско-юношеска академия“ ще бъде в услуга на всички треньори в България. Тя включва над 2000 различни упражнения за всички възрастови групи от 8 до 19 години. Програма за развитие на детско-юношеския футбол на БФС е в размер на 1 536 000 лева.

Футболният съюз ще получи над 5 милиона лева по различни програми на ФИФА и УЕФА, като голяма част от средствата са за инфраструктура.

Източник: “Борба”

Тагове:

КОМЕНТАРИ