Областната дисциплинарна комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново спря за 1 година правата на вратаря на „Владислав” (Джулюница) Добрин Костов заради инциденти по време на срещата със „Спортист” (Козаревец). Тогава стражът два пъти налита да бие съдията Петьо Ангелов, като втория път го атакува, след като бе изгонен от игра.

Футболистът на „Ботев” (Златарица) Руслан Ефтимов е със спрени права до приключване на прокурорска проверка, съобщи председателят на комисията Станьо Гатев. Състезателят е даден на прокуратурата от павликенския рефер Георги Гинчев. Арбитърът е изпратил и доклад до Зоналния съвет, в който обяснява причините за решението си. Миналата неделя преди срещата „Килифарево” – „Ботев” Ефтимов налетял да бие Гинчев, блъскал го и го обиждал. Наложило се играчът да бъде възпиран от други състезатели дошли за мача, сред които и бившият етърец Николай Съботинов, който сега облича екипа на килифаревчани. Ядът на Руслан Ефтимов бил предизвикан от червен картон, който получил от Гинчев през миналия сезон по време на мач в Дебелец и наложеното му наказание. Стигне ли се до образуване на дело, играчът автоматически изхвърча от футбола, поясни още Станьо Гатев.

Димитър Нешев от „Юнак” (Мерданя) пък ще почива принудително шест срещи заради счупения жълт картон на арбитъра Андрей Андреев при домакинството на тима си на „Ресен”. Водачът на мерданчани Цецко Желязков пък инкасира третото си наказание. Този път той е със спрени права за четири срещи, за агресивно поведение срещу съдиите на същия мач.

КОМЕНТАРИ