IMG2_0001-copy-copy-Copy

Божинов (вторият отляво) с Иван Петков и Росен Ванков.

Валери Божинов ще води атаката на „Ботев” (Враца) утре срещу „Етър”, а на отсрещната страна вероятно ще бъде таранът Иван Петков. Двамата ще са противници, но малцина знаят, че всъщност са били и съотборници в „Етър”. Преди почти 20 години – в далечната 1999 г.

Всъщност в биографиите на Валери Божинов престоя му в „Етър” отсъства, въпреки че това е факт. Преди да замине за Малта със семейството си, той играе имено при „виолетовите”, а клубът получаваше дивиденти по-късно при трансферите му в големите отбори, тъй като се води като клуб, допринесъл за кариерата му. Именно „Етър” е последният български отбор, в който Божигол е играл, преди да облече през 2014 г. екипа на „Левски”.

„Велико Търново спорт” ви предлага любопитна снимка от 1999 г., на която Божинов е редом до Иван Петков и капитана на етърци Росен Ванков.

Във видеоархивите е запазен и един от головете му за детския тим на „Етър”. На 25 март 1999 г. „виолетовите” бият с 3:1 „Литекс”, като първо гол на Валери е отменен (на записа в 1:50 мин.), но в самия край на мача той бележи третото попадение (2.50 мин.). Старши треньор на детския отбор на „Етър“ е Ивелин Младенов.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ