img_3971

Преди началото на подготовката старши треньорът на горнооряховския „Локомотив“ Иван Колев очерта очакванията си за подготвителния период, селекцията и задачите пред тима за пролетния полусезон в Първа лига.

– Г-н Колев, с какво започва подготовката?

– С планираните тренировки, имаме си план за работата, но се наложи да променим доста от нещата, защото времето не позволява такава специфична работа. Не сме по-силни от природата и се съобразяваме с подготовката, затова засега момчетата ще тренират в тези условия.

– Къде ще се водят тренировките първата седмица?

– Тук в Горна Оряховица, като ръководството е подготвило два-три варианта за място за подготовка, така че щ6е се опитаме да използваме пълноценно всичко, което е възможно.

– Предстои лагер в Анталия?

– Да, на 18 януари пътуваме за Анталия. Уточнени са датите за контролите, сега се търсят противниците. Имаме някои изисквания на коя дата и какъв тип съперник да е.

– Как стоят нещата със селекцията? Бяха освободени петима играчи, взехте вратар…

– Да, подписахме с Петър Денчев, който идва от „Левски“ (Карлово). С останалите, които мислим да привлечем на определени позиции, се разговаря активно. Не е много лесно привличането им, защото възможностите ни не са големи, а и с ръководството имаме идея да се насочваме към перспективни млади футболисти. Имаме опит, но имаме нужда и от свежест.

– На кои постове търсите играчи?

– Търсим нападатели, това е основното, към което сме се насочили. Очакваме между две и четири нови попълнения.

– Ще правите ли контроли в първия етап от подготовката у дома?

– Не, няма. Най-вероятно е да направим някоя двустранна игра. След завръщането от Турция вече започваме да се готвим целенасочено за първия кръг. Вече имаме договорена контрола с „Литекс“ в Ловеч на 8 февруари, търсим още един противник за 11 февруари преди последната седмица.

– Вашите лични амбиции тук какви са? Отборът играе добре, вие самият какво искате да докажете с „Локомотив“?

– Нашето първенство е много хлъзгаво… Моите лични амбиции нямат никакво значение, най-важното е да направим една добра подготовка. Да стиковаме новите футболисти, които евентуално ще привлечем, и да вдигнем още нивото на отбора. Това би било отлично за нас.

Тагове:

КОМЕНТАРИ