Три от четирите предварително заявени за участие в турското “Босфорус рали” български екипажа вече са в Истанбул за старта на третото от ралитата в европейското първенство за 2011 г.

От карето отпаднаха еленчанинът Иван Ганчев и навигаторът Петър Илиев с Фиат Пунто, ревизията на чийто автомобил не приключи в предвидения срок. Това превръща Ганчев в един от компетентните зрители край трасетата в Турция. Фиатът на еленчанина е заявен за участие с № 29, но заради закъснелите части за ревизията на автомобила, Ганчев е предпочел да гледа, а не да се състезава в европейския кръг на Турция.

“Практически можех да стартирам, но рискът би бил голям – в рали “Траянови врата” минах с около 50 км над границата за ревизия на мотора и не си заслужава да троша колата. Работя с един клуб от Милано, които бяха на състезание дълго време и се забавиха с изпращането на резервните части за колата.

Така че програмата ми се префасонира от тях, а не по мое желание”, мотивира решението си Иван Ганчев.

България ще бъде представена на старта от Димитър Илиев/Янаки Янакиев с Мицубиши Лансър Ево 9, и двата варненски екипажа Тодор Славов/Добромир Филипов с Рено Клио и Тихомир Стратиев/Добрин Борисов със Ситроен С2 R2.

Тагове:

КОМЕНТАРИ