Водещите пилоти на “Етър рейсинг” Иван Ганчев и Емил Денев изведоха клуба до първото място в отборното класиране на рали “Сливен”. Двамата показаха невероятна езда и се върнаха в борбата за титлата в своите класове. Иван Ганчев/Мартин Коев с ФИАТ Пунто за първи път стъпи на почетната стълбичка за генералното класиране. Еленчанинът е и победител в клас “А/6”, с което се доближава до лидерите в шампионата на този клас.

В клас “N/3” втора победа след успеха си във “Вида” записа великотърновският прокурор Емил Денев с Рено Клио Спорт. Броени часове преди състезанието навигаторът му Богомил Ненов бе повален от здравословен проблем и се наложи в колата до Денев да се качи варненският пилот Иво Даскалов.

“За първи път сме екип с Иво, но това не ни попречи да спечелим в класа. Направихме страхотно състезание с лидера Турал Метков, като си разменяхме победите в отделните отсечки. За съжаление в опита си да ме настигне Турал излезе от трасето, но хубавото е, че се размина без сериозна травма. Посвещавам победата на Богомил Ненов и му желая бързо да оздравее, за да сме тандем в последните два кръга от първенството. Благодаря на механиците за отличната работа и на приятелите, които ме подкрепяха. Поздравявам Иван Ганчев, който показа, че е отличен пилот”, сподели Емил Денев.
С победата си в Сливен той се изравни на върха в класирането с Турал Метков (ТМ Моторспорт, Пежо 206 RC ) – по 68 точки, като двамата ще решат спора за шампионската купа в оставащите три старта.

Лилит Беловска с Опел Корса участва в първите два етапа на ралито, но поради технически проблем отпадна от надпреварата. Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов с Пежо 207 S 2000, които спечелиха надпреварата край Карандила, са новите лидери в шампионата.

Тагове:

КОМЕНТАРИ