10-lozev-copy

Поредно престижно международно назначение получи великтърновският футболен функционер и бивш международен рефер Ичко Лозев. Той ще бъде съдийски наблюдател на двубоя от елитната дивизия на Лигата на нациите между Англия и Исландия. Лозев ще оценява съдийската бригада начело с Фабио Вернисимо от Португалия с асистенти Луис Кампос и Руи Тейшера. Четвърти съдия е Антонио Емануел Нобре, а дежурен делегат – Боря Билбао (Испания).

Двубоят ще се играе утре от 21:45 ч. на стадион „Уембли” в Лондон, като Английската футболна асоциация получи специално разрешение от правителството на Великобритания да играе мача там.

Тя успешно убеди здравните власти да направят изключение от универсалната забрана за всички, които пътуват до Обединеното кралство от Дания поради мутиралата форма на COVID-19. Причината е, че исландците преди това гостуваха в Копенхаген и британското правителство се съгласи с ограничено освобождаване за „малък брой“ датски и исландски футболисти да пътуват оттам до Англия, без да е необходимо да се карантират.

Точно преди две години Ичко Лозев отново бе пратеник на УЕФА на „Уембли” за мач на Англия от Лигата на нациите, но срещу Испания.

Още един българин получи наряд от УЕФА – изпълнителният директор на „Левски” Павел Колев пък отива дежурен делегат на Белгия – Дания от същата група. Там ще свири словеценът Славко Винчич с помощници Грега Корде и Андра Ковачич. Нито един български съдия не получи назначение в четирите дни от Лигата на нациите.

КОМЕНТАРИ