Искрен Маринов спечели първия кръг от пистовия шампионат на България, с който се откри автомобилният сезон у нас. Инцидент в първата обиколка в група А и Н над 1600 куб.см извади от борбата миналогодишния победител Илия Царски (Автоцар) и шампионът в пистовия шампионат от 2008 г. Борис Борисов.

В средата на първата обиколка Илия Царски не успя да овладее автомобила си се удари в Борис Борисов. След инцидента състезанието бе прекратено, за щастие водещи пилоти се отърваха без травми, но колите им бяха смачкани и това ги извади от играта. При повторния старт отлично потегли Искрен Маринов от „ИКИ Рейсинг”, който имаше секунда аванс пред Румен Дунев. В продължение на 15 обиколки той успя да удържи атаките на Дунев и заслужи победата с крехката преднина от 1.985 сек.

Атанас Божилов от „Ара Моторспорт” е първенец в клас А-7, Стоян Добрев от „СБА – Варна” спечели в N-2. Константин Маршавелов спечели битката на расовите автомобили в обединената група Х-Е над 1600 куб. см. Маршавелов успя да вземе старта и натисна здраво газта на Мицубиши Лансър Ево 10. Пилотът на „Бета Рейсинг” завърши на първо място в обединената група и в клас Е мак. На второ място в групата и класа остана италианецът Бедини.

Любен Каменов от „АРА Мотор спорт” с Опел е победител в клас Х-3, 18-годишният габровец Денис Шишев с BMW – Z3 се задоволи с пето място в група Х-Е над 1600 куб. см. и трето време в клас Е мак.

Ивайло Христов с ВАЗ от „Немезис Груп Рейс” стана победител в клас Е-4. По-бърз от него в класа бе само румънският футболист на ЦСКА Флорентин Петре, но той не стартира в квалификациите, заради участието си в дербито с Левски и беше допуснат да кара без да участва в генералното класиране.

Светослав Ковачев от АСК „Стара Загора” успя да си набави необходимата система HANS, която му откраднаха часове преди старта и завърши втори в клас Х-3.

Емил Денев и Иван Ганчев от “Етър Рейсинг Тим” спечелиха победи в класовете си. Иван Ганчев направи страхотно състезание и завърши трети в обединената група „А и N” над 1600 куб. см и е първи в клас А-6 . Емил Денев грабна победата в клас N-3. В генералното класиране в обединената група Емо Денев завърши шести. В N-3 Росен Русев е трети.

Стефан Стефанов с Пежо 306 зае второ място в клас А-7  и десети в обединената група. Краси Кандиларов зае трето място в клас Х-1  и е девети в класирането в група Х и Е до 1600 куб. см. Антон Тонев с Хонда Сивик дублира успеха си от 2009 г., побеждавайки при „хобитата” в обединената група Х-Е.

Цецо Илиев трябваше да се задоволи с второто място в обединената група и в клас Х-2. Динко Господинов от Стара Загора взе победата при най-малките хиксове, Косьо Йорданов от ААС е на първо място в клас Е-2.

В отборното класиране на първо място е “Хаволайн Рейсинг Тим”, пред АСК „Стара Загора” и „Етър Рейсинг Тим”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ