Остана само едно денонощие до крайния срок на играта “20 години виолетови шампиони”. Получихме писма с много компенентни и пълни отговори, провайте знанията си и вие! Крайният срок е 24:00 ч. на 7 юни (вторник).

Тази година се навършват точно 20 години от шампионската титла на „Етър“. На 9 юни 1991 г. великотърновският тим триумфира като първенец на България и носител на златните медали, като в добавка спечели и новоучредената купа на БФС.

„Етър“ записа името си със златни букви в листата с клубовете, ставали шампиони на страната. Това бе един апотеоз на възхода на великотърновския тим, започнал в средата на 80-те години и донесъл преди това два пъти и бронзовите отличия.

В дните преди 20-годишния юбилей „Велико Търново спорт“ и сайтът kick.bg започнаха съвместна игра с атрактивни награди за своите читатели.

Играта е посветена на шампионския ФК „Етър“.

Въпросите бяха публикувани едновременно в sport-vt.com и kick.bg. Отговорите можете да изпращате на имейлите на един от двата сайта: vt_sport@abv.bg или info@kick.bg.

За отговорилите вярно и дали най-пълни отговори сме предвидили атрактивни награди.

НАГРАДИТЕ

Първа наградаоригинална фланелка на ФК „Барселона“!

Втора наградафланелка и шал „Етър – шампиони’91″!

Трета наградафлаг на ФК „Етър“!

Четвърта наградаоригинален автограф и снимка на Димитър Бербатов!

Крайният срок на играта е 7 юни 2011 г., а награждаването ще стане на 13 юни, когато ви очаква поредната изненада!

Въпросите

Въпросите не са лесни и изискват търсене и справка в подходящи източници на информация. Умишлено сме подбрали въпросите така, че за голяма част от тях да не може лесно да бъде открит техният отговор с търсачките в Интернет, а да изисква познаването на материята. Част от тях са и леко подвеждащи, така че обмисляйте добре отговорите си.

Напълно е вероятно да има хора, дали верен отговор на всички 15 въпроса, така че колкото по-пълни са отговорите – толкова по-добре!

 

Ето и първите пет въпроса от играта «20 години виолетови шампиони»:

 

1. Кой е президент (председател) на Българския футболен съюз през 1991 г. и връчва на „Етър” шампионската купа?

 

2. Кой става голмайстор на „Етър” през сезон 1988/89 г., когато тимът печели първите си бронзови медали?

 

3. Колко гола вкарва в „А” група първият чужденец в „Етър” – Иван Шарий, по време на престоя си при „виолетовите”?

 

4. Кой футболист на „Етър” получава купата на в-к „Народен спорт” за званието „Кавалер на звездите” в края на шампионския сезон?

 

5. Колко пъти е участвал „Етър” в турнира за Балканската купа? Играл ли е финал и срещу кого, кои отбори е отстранил по пътя към този финал?

Ето и вторите  пет въпроса от играта «20 години виолетови шампиони»:


6. Кои двама футболисти играят във всичките 30 мача на „Етър” през шампионския сезон?

7. Кой е единственият футболист, ставал шампион и с мъжете, и с юношите на „Етър”?

8. Къде се играе мачът между „Етър” и „Янтра” (Габрово) през сезон 1990/91 г., след който „виолетовите” се класират на полуфинал за купата на България?

9. Кой футболист на „Етър” вкарва най-много голове в мачовете за купата на БФС, която „виолетовите” печелят през шампионския сезон?

10. В кой друг български отбор е играл първият чужденец, станал шампион на България – Игор Кислов?

Ето и последните пет въпроса от играта «20 години виолетови шампиони»:

11. Бил ли е Мирослав Миронов шампион с „Етър” и ако е бил, колко мача е изиграл за първенството през сезона 1990/91 г.?

12. „Етър” печели международния турнир „Долината на розите” през 1992 г. след победа с 4:0 на финала. Кого побеждава в последния мач?  

13. Кой е първият чужденец, играл в КЕШ с „Етър”? 

14. Как са имената на двамата главни съдии, които ръководят мачовете на „Етър” срещу „Кайзерслаутерн” за КЕШ през 1991 г.?

15. Какъв успех постига детско-юношеската школа на „Етър” в сезона, в който мъжкият отбор става шампион?

Желаем ви успех!

КОМЕНТАРИ