IMG_6744

Игор Кислов е първият чуждестранен футболист – шампион на България. Неговите 25 гола в „А” група с виолетовия екип все още не е стигнал нито един чужденец в „Етър”, а себераздаването му на терена още се помни от феновете. След близо четвърт век Кислов отново се завърна на стадион „Ивайло” и ще облече етърската фланелка в демонстративния мач срещу ветераните на „Манчестър Юнайтед”. За толкова години не е забравил езика и даде интервюто си за “Велико Търново спорт” на чист български език. Малко след като се срещна с бившите си съиграчи, Игор Кислов си поговори обстойно с естонеца Артьом Артюнин от сегашния тим, а после дълго говори и с треньора Георги Василев.

– Игор, от колко години не си бил тук?

– От близо 25 години не съм идвал във Велико Търново. В България съм идвал – в Несебър, имам роднини в София, но тук не съм бил четвърт век.

– Как намираш града и стадион „Ивайло”?

– Градът тотално се е променил. Днес като пристигнах, тръгнах по централната улица. Улицата същата, а всичко по нея вече е различно. Животът върви… Стадионът също е напълно променен.

– Следиш ли изявите на „Етър”?

– Да, да. Не знам защо загубиха с 0:5 от „Локо” (Пд)… Много исках да гледам мача на живо, но не успях. Но някой ден скоро ще го гледам.

– Надяваме се да дойдеш пак скоро…

– Да, сега се видяхме отново със съотборниците ми и сигурно вече ще поддържаме връзки. Така че може пак да дойда.

– С какво се занимаваш в момента?

– Треньор съм на деца в една частна школа в Спортно общество. Имаме и малък семеен бизнес с жена ми. Имам дъщеря на 20 години.

IMG_6764

– Видя ли се вече с бившите си съотборници?

– Да, преди малко. Направо не ги познах след толкова години. Само Киряков познах. Добре че дойде Павлин Генчев на заведението на Георги Василев, докато пиехме кафе, и ми ги представи отново (смее се).

– Какво очакваш от мача утре?

– Ще стане голямо шоу. Организаторите са „молодцы”, че направиха този мач, интересно ще е да се видим отново и да поиграем заедно.

– Как е спортната ти форма?

– Играя, тичам по малко. Преди две години правих операция на менискусите.

– Ще вкараш ли утре отново гол с виолетовия екип?

– Ще видим. Дано да стане хубав мач и да зарадваме хората по трибуните!

IMG_6757

564750_382407901791677_95906498_n

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ