Akademik

И другият третодивизионен отбор от областта отпадна от надпреварата. Свищовският “Академик” гостува на “Ресен 2012″ и загуби с 2:1. Преди почивката играта бе равностойна, като за домакините Любослав Димитров нанесе силен удар, отразен от вратаря на гостите. Центриране на Генов пък бе засечено с глава от Маринов, но топката мина над вратата.

„Студентите” вкараха гол, но попадението не бе зачетено от реферите заради маркирана преди това засада. През втората част “Академик” бе по-свеж физически и държаха по-продължително топката, но пък домакините бяха по-точни в завършващата фаза на атаката.

Мариян Генов удари греда, после излезе и сам срещу вратаря, но пропусна. Свищовлии обаче поведоха в резултата с гол на Любо Младенов – 0:1. В 75-ата минута Тихомир Маринов от ресенчани бе изведен зад защитата на гостите и изравни. Отново той се превърна в герой на мача, след като довкара една отбита топка за крайното 2:1.

Така в областния финал за Купата на АФЛ на 7 октомври от 15:00 ч. в Ресен отборът на “Ресен-2012” приема ОФК “Павликени”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ