Бразилският ММА боец Тиаго Силва се издъни на допинг теста, направен му след двубоя от UFC on FUEL TV 6 със Станислав Недков-Стъки. Боецът в полутежката категория е дал положителна допинг проба за съдържание на метаболити на марихуана, посочващи употреба на наркотични средства. Бразилецът ще претърпи наказание от 6 месеца, а двубоят му с Недков ще бъде променен на „несъстоял се“.

По този начин българският боец запазва статистиката си от 12 победи и 0 загуби.

Това е второ провинение на Тиаго Силва след ноември 2011 г., когато се би с Брандън Вера. Тогава той даде фалшива урина на атлетическата комисия в Невада и беше отстранен за една година и глобен с 25% от заплатата си.

Силва е признал, че е приемал забранени вещества. Наказанието му влиза в сила от задна дата 10 ноември, когато бе и мачът му с Недков. От UFC съобщиха, че на бразилеца няма да му бъде наложена финансова санкция, но резултатът от мача ще бъде анулиран.

В интервю пред Livesport.bg Стъки коментира вероятните ползи, които бразилецът Силва е извлякъл от приемането на забранени субстанции. „Доколкото успях да разбера в разговора си с хора от UFC, намерени са и други неща освен марихуаната, за които все още не се споменава. Доста хора се чудят какво би му дала тази употреба на марихуана. Доколкото разбрах марихуаната повишава нивата на адреналин в тялото и спомага за разширяването на белите дробове, което води до по-голям приток на кислород в мускулите и съответно повишава издръжливостта в самия двубой. Може би това е основната причина, заради която той е употребил марихуана”.

Недков поясни, че той екипът му не са сезирали организаторите на състезанието за евентуално нарушение на Силва. На проверка за допинг са е бил подложен всеки от 20-те участвали бойци в събитието на 10 ноември. „Не сме сезирали никого. Всички 20 бойци, които взехме участие в това състезание на UFC, бяхме изследвани. Не е по сигнал, а такава е практиката. Относно дали е взимал нещо друго, аз не мога да гадая. Беше ми споменато, че има и други неща, които са открити. Най-вероятно или не са уточнени още какви са или не искат да ги уточняват”.

Станислав Недков разкри накратко и най-скорошните си планове за участието в UFC. Според него все още е рано за прогнози, но все пак направи пояснението, че по всяка вероятност следващото му участие ще е през пролетта на 2013 г. „Все още не сме водили разговори за моя следващ мач. Само ми бе казано ориентировъчно, че ще е през пролетта на идната година, но кога точно и срещу кой противник”, заяви Стъки.

Тагове:

КОМЕНТАРИ