14642005_1160611580695648_1384372575688698455_n

На 15 август стартираха подготовката си хандбалистките от женския тим на “Етър-64”. Треньорката Йонка Генчева избра утрото на светлия християнски празник Успение Богородично, за да събере момичетата на откритата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло” за първо занимание. На този етап ще се набляга на физическата подготовка, плавен ще е преходът към заниманията с топка.

Отборът се събира в пълен състав в началото на следващата седмица, тъй като някои от състезателките все още не са се прибрали, но тренират индивидуално по зададената програма. Добрата новина е, че “Етър-64” изцяло запазва състава си от миналия сезон.

Няма напускащи или новопривлечени хандбалистки, съобщи президентът на клуба Атанас Атанасов. Мария Йорданова е приета в Националната полицейска академия в Симеоново, но ще продължи да играе за етърки. Три от девойките младша възраст ще получат шанс за изява и при жените.

Очаква се новият сезон на “А” група при жените да стартира на 29 септември или на 6 октомври. На заседанието си на 1 август Управителният съвет на БФХ е взел решение жените да играят в събота, а мъжете в неделя. Отново през есента ще се изиграят кръгове от пролетния полусезон, като Атанас Атанасов е настоял да има и полуфинални плейофи, с които шампионатът ще премине в 34 кръга. На този етап се очертава елитна група от 7 отбора, сред които се завръща ХК “Хасково”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ