handball

Хандбалистките на „Етър-64“ стартираха подготовка за новото първенство на женската „А“ група. Очаква се шампионатът да започне на 5 октомври, като новак ще бъде „Спартак“ (Плевен). Възпитаничките на Йонка Генчева тръгнаха в тренировките по традиция със сутрешни занимания на откритата лекоатлетическа писта. За първи път ръководството на клуба включва в подготовката кондиционен специалист. С физическата форма на момичетата се занимава дългогодишният треньор по лека атлетика Свилен Митрофанов.

Добрите новини са, че няма напускащи, в състава се завръща след прекъсване Деси Денкова. Очаква се до септември виолетовия екип до облече още една бивша състезателка на клуба.

„Селекцията е отворен процес. Търсим изграждащ състезател, надявам се да успеем да го привлечем. Целите ни отново са високи, очаквам отборът да е по-различен от последните две години в положителен аспект“, коментира Йонка Генчева. През последния шампионат етърки бяха първи през редовния сезон, но в плейофите изгубиха скорост и останаха четвърти.

Опитната треньорка стартира нов проект „Да учим и спортуваме с усмивки“. В него ще обхване момичета и момчета основно от СУ „Емилиян Станев“. Идеята е да се включат освен децата, още родителите и учителите им. Децата ще тренират и празнуват заедно, ще получат екипи и редовно ще показват пред родителите наученото в залата

Тагове:

КОМЕНТАРИ