home~MVueOD~HPwyhF_j

Хандбалистите на „Локомотив” (ГО) направиха златен дубъл, като към Купата на България добавиха и шампионска титла от държавното първенство за младежи до 19 години. Златните медали дойдоха след пет поредни победи в петте мача, изиграни в спортна зала „Скаптопара” в Благоевград, където се събраха осемте финалисти на Държавното първенство.

В предварителната си група „Локомотив” надигра „Фрегата” (Бургас) с 28:15, „Добруджа” (Добрич) с 34:21 и „Интер” (Благоевград).

На полуфинала „железничарите” отстраниха „Спартак” (Варна) с 31:17. Единственият оспорван мач на „локомотивци” беше на финала срещу „Осъм” (Ловеч). В крайна сметка обаче горнооряховчани не позволиха изненади и спечелиха с 22:17.

Тодор Калчев бе определен за най-полезен играч на турнира. В идеалната седмица влязоха вратарят Георги Маринов, Любослав Димитров – ляво крило и Владислав Йоргов – десен гард.

Отборът на „Локомотив”, родени 2000/2001 г., излиза от младежката възраст без нито една загуба за всичките 9 години в младежкия хандбал. От 2011 до 2019 г. тези момчета имат спечелени общо 6 шампионски титли, 5 Купи на България и 2 шампионски титли по плажен хандбал. Отборът остана непобеден от български отбор в официален мач. Ядрото на този състав всъщност представя и мъжкия отбор на „Локомотив”. От тези момчета се очаква догодина да се намесят и в разпределението на медалите при мъжете.

Тагове:

КОМЕНТАРИ