t5_26989541

Нови двама футболисти са на проби в „Етър” и тренират от днес с тима. Единият от тях е полузащитникът Георги Христов, който идва от „Миньор” Раднево. Той е опитен халф на 31 години, като е играл във „Видима-Раковски” и „Берое”, включително и в „А” група. Другият играч е защитник на 23 години, идващ от „Чавдар” Бяла Слатина. Двамата ще тренират с „виолетовите” няколко дни и тогава ще бъде решено дали да им се предложи да продължат кариерата си в „Етър”. Скоро се очакват още играчи на проби на постове в халфовата линия и защитата.

Четиримата юноши старша възраст на „виолетовите”, които бяха картотекирани и в мъжкия отбор през изминалия сезон, ще бъдат преотстъпени на отбори във „В” група. Според техническия директор Иво Балъков така те ще могат да се обиграват и да се наложат в мъжкия футбол. Те ще бъдат наблюдавани в следващата година и при добро тяхно развитие „Етър” ще им предложи договори за първия отбор.

Все още няма развитие по подновяване на контрактите на Марин Стефанов, Росен Ванков и Николай Съботинов, като такова се очаква в близките дни. Спряганият пък през изминалата седмица за трансфер в тима Радослав Комитов със сигурност няма да играе във Велико Търново.

Тагове:

КОМЕНТАРИ