1405277561

сн. tv7

Българският футболен съюз организира тържествена гала-вечер по повод 20-годишнината от най-големия успех на българския футбол – четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 г. Тя бе в столичния хотел “Кемпински Зографски”, на която присъстваха почти всички от славната “Пенева чета” начело с Димитър Пенев – треньор № 1 на България по футбол за 20-и век.

Както е добре известно, “Етър” даде най-много национали за триумфа на България на САЩ-94 – петима. От петимата великотърновци на тържеството бяха трима – Красимир Балъков, Трифон Иванов и Бончо Генчев, докато Киряков и Цветанов липсваха.

Събитието уважиха и всички живи участници за България на някое от 7-те световни първенства, за които страната ни се класира през годините. “Големият отсъстващ” отново бе Христо Стоичков – голмайстор на световното първенство в САЩ-94 с 6 гола. Стоичков в момента е на Мондиал-2014 в Бразилия, където работи като коментатор на мексиканска телевизия.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов – капитан и вратар на националния отбор от САЩ-94, подари на съотборниците си и треньорския щаб по един уникален и луксозен фото албум, индивидуално изработен за всеки от българската делегация на световното. Михайлов награди 15 свои съотборници от САЩ-94, президентите на Република България Жельо Желев и Петър Стоянов, които също бяха сред поканените, както и дори готвача на отбора по време на шампионата на планетата в САЩ преди 20 години.

 

КОМЕНТАРИ