IMG_2744
Старши треньорът на “Етър” Георги Василев обяви пред “Велико Търново спорт”, че ще остане в тима само ако “виолетовите” получат покана за “Б” група и ако преследват челните места в нея през новия сезон. Предстоящият сезон зависи изцяло от решението на БФС в коя група ще играе “Етър”, както и от целите, които обяви ръководството на клуба, добави Георги Василев.

“Велико Търново и стадион „Ивайло“ заслужават отбор не в „Б“, а дори в „А“ група. Теренът е в отлично състояние, прави се чисто нова лекоатлетическа писта, ще се слага осветление. По отношение на условията не отстъпваме дори на тимовете в елита. “Етър” премина през толкова много перипетии през последните години, че е време да върви само нагоре”, заяви треньорът, като призна, че още няма насрочена дата за начало на подготовката и всичко зависи от решението на Изпълкома на БФС.

Георги Василев на този етап не може да даде и отговор дали остава начело на “виолетовите”. “Ако отборът остане във “В” група – едва ли ще остана. Но дори и да ни включат в професионалния футбол, ще искам да се гони челно място и влизане в елита. Ако ще играем второстепенна роля в “Б” група само за да участване – няма смисъл. Така че това е въпрос, който е в компетенцията на ръководството, на г-н Нанков”, поясни Георги Василев, който в момента си е в Несебър.

Наставникът е доволен от представянето на отбора през пролетта. “Отборът имаше предимство в много компоненти. Мисля, че “Етър” направи крачка напред в развитието си. Направихме три равенства, останалото бяха победи. Тимът показваше приятна за окото игра. Да, има още върху какво да се работи, най-вече в завършващата фаза, но влязохме в правия път. Но като поведение, като държание и надмощие над другите отбори (изключвам само мачовете с “Левски-2007” и “Спартак”), не мога да не съм доволен”, обобщи Георги Василев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ