IMG_0091

Георги Василев коментира назначението на Красимир Балъков за главен мениджър на „Етър” пред “България днес”.

– Г-н Василев, винаги сте били близо до „Етър”, знаете ли какво се случва там сега?

– Следя отбора, но нямам информация отвътре. Чувам и чета за случващото се, това е.

– Красимир Балъков начело на отбора. Какво е вашето мнение?

– Краси ми е много близък човек. Навремето при мен израсна, станахме шампиони с „Етър”. Следих кариерата му и като футболист, и като треньор. Той израсна много, доби опит в отборите, които водеше. Гарантирам, че би дал най-доброто за „Етър”.

– Какво го очаква във Велико Търново?

– Очаква го битка! Има проблеми, да, но къде няма. Той може да се справи, видял е всичко във футбола. Често си говорим, поддържаме връзка непрекъснато през годините и знам, че е готов за това предизвикателство. Балъков е голямо име във Велико Търново и в българския футбол. Навсякъде е приеман с голямо уважение и мисля, че и сега трябва да му го засвидетелстват. Да не говорим за запалянковците, които го боготворят.

– Вие също опитахте завръщане в „Етър” неотдавна, но не се получи. Сега има ли положителна промяна?

– Сигурно има, надявам се към добро. За себе си не искам да говоря, защото това са минали неща, имаше дребни проблеми, които се натрупаха. Но Краси, сигурен съм, си е направил обосновката за себе си, когато се е съгласил на този ход. Той е много сериозен човек и не би се захванал с нещо, в което не вижда стабилност във времето.

– Какво ще му трябва в работата според вас?

– Мисля, че изискванията му са най-вече в инвестиции в базата и развитието на собствената школа. Това е футболното му верую и това е правилното.

Тагове:

КОМЕНТАРИ