Шефът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев (в средата) остана доволен от играта на тима си и пожела успех на "Етър".

 

След контролата “Етър” – “Лудогорец” на пресконференцията мненията си пред медиите дадоха двамата старши треньори Ивайло Петев и Георги Тодоров.

Ивайло Петев – старши треньор на „Лудогорец”:

– Доволен ли си от последната контрола на „Лудогорец”?

– Има още какво да се желае, тъй като и аклиматизацията си каза думата, футболистите играха с по-голямо напрежение, но като цяло съм доволен.

– Избистри ли се вече съставът за първенството?

– В общи линии – да. Имаме още за един два поста колебания, но при всички случаи до сряда ще ги изчистим.

– Къде ще играете?

– В понеделник ще има пълна яснота.

– Нещо изненада ли те в играта на „Лудогорец”?

– Не, но бяха малко сковани. Но аз ги разбирам, искат да се покажат по най-добрия начин.  Топлото време също оказа влияние. „Локомотив” (Пд) е класен отбор, ще направим всичко възможно обаче да ги победим.

– Амбицията за първенството?

– Тя е да изградим един боеспособен отбор, който във всеки един мач да търси трите точки. Идеята ми е да играем стабилно във всеки един мач.

– Две думи за „Етър”?

– Аз им пожелавам успех. Тази година бяха на крачка от майсторската група, пожелавам на „Етър” от цялото си сърце и душа тази година да успее да влезе.

 

Георги Тодоров – старши треньор на „Етър:

– Полезна ли беше контролата?

– Много. Това беше най-полезната контрола, която изиграхме, защото срещу такъв противник можеш да видиш с какво разполагаш. Ние бяхме само с двама души от стария отбор, всички други са нови и е много трудно. В крайна сметка ние сме назад с подготовката, не сме още добре подготвени. В мачовете футболистите не са играли повече от по 45 минути, трябва много мобилизация и воля, за да се представим добре в първенството. Това, което виждам, не ме задоволява много.

– Ще бъдете ли фактор и в Източната „Б” група?

– Ще бъдем сила, ако се подготвим добре и комплектоваме състава.

– Ясно ли е от кои отбори ще е най-голямата конкуренция?

– Ясно е, че номер 1 е „Ботев” (Пловдив), знаете кой е там спонсорът. Още „Сливен”, „Спартак” (Вн), „Нефтохимик” са отбори с амбиции и жалкото е, че ние още много изоставаме, все още изпробваме футболисти. А до старта има само две седмици.

– Ще привличате ли още играчи?

– Да, но за конкретни постове, а не на проби.

– Кога ще бъде избистрен основният състав?

– Много труден въпрос. Но вече следващата седмица трябва да играят футболистите по 90 минути, а в момента сме готови за не повече от 30 минути, за съжаление.

Тагове:

КОМЕНТАРИ