111

Вратарят на „Славия” Георги Петков, който ще пази днес за „белите” срещу „Етър”, сега е на 41 години. Петков има в елита 314 мача, но крайно любопитен факт е, че дебютът му в „А” група е отново срещу „виолетовите”.

Гошо Петков дебютира на 3 май 1997 г., преди повече от 20 години, точно срещу „болярите” пред 3000 души на стадион „Ивайло”, тогава едва 20-годишен.

„Етър“ тогава е последният шампион на България от провинцията, а „Славия“ – настоящият шампион на страната. „Болярите“, водени от треньора Радия Дойчев, се борят за оставане в групата и взимат ценна победа срещу „белите” с 3:2. Автори на головете стават Георги Георгиев, Виктор Михайлов и Захарин Сабльов, а за гостите два пъти точен от дузпи е Праматаров.

За „Етър” тогава играят още днешният наставник на ЦСКА Стамен Белчев, Йордан Петков, в тима е и днешният треньор на вратарите на „Етър” Калоян Чакъров, но за този мач е контузен и на вратата пази Атанас Динев.

„Велико Търново спорт” разполага с уникален аудиозапис от този мач, който ви предлагаме със съкращения днес, точно преди гостуването на „виолетовите” срещу „Славия”. Дано отново ни зарадват с победа!

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ