10344174_835356769825769_3091076335888492660_o

Д-р Георги Давидов (вдясно) получи първия си наряд за Лига Европа.

Първото си назначение за евротурнирите получи младият перспективен великотърновски арбитър Георги Давидов. На 17 юли той ще бъде четвърти съдия на мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа в Минск. Рефер на двубоя е Ивайло Стоянов от Петрич, а съперникът на „Динамо” ще стане известен довечера.

Междувременно Георги Давидов, който е спортен експерт в Община Велико Търново, стана доктор по педагогика. Той успешно защити дисертационен труд на тема: „Методика за психофизическа подготовка на деца за действие в нестандартни ситуации чрез игровата дейност” към Катедра „Теория и методика на физическото възпитание” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Научен ръководител му беше проф. Димитър Кайков, а работата му бе оценявана от петчленна комисия. Георги Давидов вече е бакалавър по специалностите „Педагогика на обучението по физическо възпитание” и „Психология”, както и магистър по „Спортна педагогика”. Паралелно с докторантурата, Георги Давидов следва и „Право” във Великотърновския университет. Вече е публикувал и осем научни статии по проблемите на физическото възпитание и спорта за деца.

 

 

 

КОМЕНТАРИ