Успешен дебют в “А” група записа в събота младият великотърновски рефер Георги Давидов. Той бе главен съдия на срещата “Ботев” (Пловдив) – “Нефтохимик”, завършила 4:0 за домакините. Помагаха му Петко Павлов и Илиян Капарашев, допълнителни асистенти бяха топреферът Георги Йорданов и Мартин Александров, четвърти съдия Георги Георгиев.

Давидов бе наблюдаван лично от шефа на Съдийската комисия на БФС Никола Джугански, който след срещата му подари съдийска свирка и картони и му пожела да го покани за 100-ния си мач в елита.

От името на домакините бронзовият медалист от САЩ-94 Цанко Цветанов, сега помощник-треньор на “канарчета”, връчи на дебютанта фланелка на Анисе, отбелязъл два гола, флагче на “Ботев” и видеозапис от двубоя.

Георги Давидов е на 28 години. Съдия е от 2006 г. През периода 2008- 2011 г. е асистент в “Б” група и ръководи в U17 и U19. През следващите две години е ръководещ във втория ешалон, а от това лято е в ранглистата на “А” група. Завършил е физическо възпитание, психология и спортна педагогика във Великотърновския университет, в който сега е петокурсник по право и докторант. Работи като старши експерт по въпросите на спорта в Община В. Търново.

сн. botevplovdiv.bg

КОМЕНТАРИ