2(231)
Георги Бижев е новият президент на „Локо” (ГО), реши Общото събрание на клуба. Смяната се наложи, след като преди два месеца цялото ръководство подаде оставка заради закон, който забранява на общински съветници да участват в управата на общински дружества. Това изменение в закона не влезе в сила, но клубната управа на „Локомотив” не оттегли оставката си.

„Мотивът за оставка е несъстоятелен в момента, бих могъл да критикувам ръководството, че я подаде толкова публично и вся смут сред футболистите. Предлагам да не приемаме оставките на председателя и на Управителния съвет“, заяви Михаил Ченков. Досегашният президент Даниел Костадинов обаче обяви, че има нови отговорности и не може да се посвети изцяло на клуба. Той отново бе номиниран от Ченков, но си направи отвод. Номинация получи и Николай Цачев, но той също си направи отвод. Огнян Стоянов заяви, че е необходимо клубът да се управлява от кмет, зам.-кмет или председател на ОбС, тъй като е зависим и финансово, и организационно от Общината.

Общото събрание обаче гласува оставките, а единствена кандидатура за поста остана предложеният от Даниел Костадинов общински съветник Георги Бижев. Той събра 15 гласа от присъстващите 23 членове на Общото събрание и вече е новият президент на „Локомотив”. Той предложи в УС да влязат Йордан Яков и Николай Цачев, както и две футболни легенди – Ангел Минчев и Ценко Гавазов.

37-годишният Георги Бижев има свой бизнес и е общински съветник от ГЕРБ. Играл е футбол в ДЮШ и е минал през всички формации на клуба без мъжката. Един от най-ревностните фенове на футбола сред участващите в местната власт. „Моят приоритет ще бъде школата, искам да я развием и тя да създава футболисти. Приоритет в работата ми ще бъде и търсене на финансиране за изграждане на тренировъчните игрища“, заяви Георги Бижев.

сн. regnews.net

Тагове:

КОМЕНТАРИ