40993471_10155826664982076_2442174282030120960_n

“Футболно училище Балъков” с тренировъчни лагери
в България, САЩ и Хърватия

“Футболно училище Балъков” започва с международните си изяви, съобщи спортният директор на училището Пламен Михов. Предстои организирането на кампове в България, Хърватия и в американския щат Ню Джърси. В нашата страна Футболното училище на легендарния полузащитник ще организира осем кампа в шест града, като всички те ще се състоят през 2019-а година. Балъков стартира проекта си преди близо една година- през октомври 2017-а година и за краткото време до момента той върви рязко нагоре.

За България камповете са предвидени както следва: два в София, като поне единият би трябвало да бъде на базата на БФС в Бояна и в момента вървят разговори в тази насока, два в Пловдив, по един в Стара Загора, Велико Търново, Варна и евентуално в Несебър. “Идеята ни е, когато правим в столицата, камповете да бъдат на базата в Бояна – или поне единият. В Пловдив вероятно ще се обърнем към двата водещи клуба в града, разказа Пламен Михов.

“Интересът към “Футболно училище Балъков” е огромен, групите растат и се налага да търсим още треньори. Името на Красимир Балъков и този интерес, който има към нашата работа, ни задължава да излезем и извън границите на Германия. Разбира се, няма как да е иначе- искаме да подарим вълнуващи мигове на българските деца”.

Както всичко в Германия, така и училището на легендарния плеймейкър, в момента главен мениджър на “Етър”, планира дейността си поне за една година напред. Това налага отсега да се направи разчет за летните кампове за 2019-а година. Отскоро Пламен Михов, който за последно в България беше изпълнителен директор на Нефтохимик, а след това отговаряше за Детско-юношеския футбол в БФС работи и за клуба Щутгарт, където Балъков е повече от легенда. И там ангажиментите му са свързани с школата на елитния клуб, организацията и координирането на лагерите на отборите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ