Кметицата произнесе реч преди началото на мача.

ФК „Ресен” излезе еднолично на първото място в „Б” РФГ, след като разби досегашния водач „Рудановски” (Константин) с 4:0. Това бе първи мач за възродения тим от Ресен на своя стадион след около десет години без футбол в селото.

Домакините се постараха срещата наистина да бъде запомнена като празник и се справиха успешно с нелеката задача. Знамената на България и на Европейския съюз гордо се вееха на пилони зад една от вратите, а до тях бе разположена скара и бира в доволни количества. Ди джей допринасяше за атмосферата с репертоар от изцяло български песни, а преди мача дойдоха момичета от клуба за работа с деца и младежи в селото, наречен „Отвори очи”, пременени в носии. По стар обичай в Ресен, когато се започва едно ново начинание, началото му бе белязано с хляб и сол и китки здравец.

Освен възстановяването на футбола, се оказа, че предстоят още хубави неща. Благодарение на местното кмество, Община Велико Търново и дарители, тепърва ще има възможност да се развиват други спортове – ще бъде направена писта на стадиона, баскетболно и волейболно игрище и др. Съблекалните в момента се ремонтират, а ще бъдат сложени и пейки за зрителите.

Минути преди началото на срещата кметицата Йорданка Колева приветства присъстващите с възобновяването на спортната дейност в селото, а зам-кметът на Велико Търново Йордан Грозданов също държа реч. Няма нищо случайно, че той беше там, тъй като през този сезон ще играе именно във ФК „Ресен”.

13 минути бяха нужни на домакините, за да могат да се радват на първия си гол на свой терен.

В първия си двубой пред своя публика след десет години домакините зарадваха близо 300 души с убедителна победа с 4:0. 13 минути бяха нужни, за да падне първия гол. Любослав Димитров изведе отлично Милен Михайлов, който прехвърли вратаря на „Рудановски”. Осем минути по-късно двамата размениха ролите си и Димитров се разписа след пас на Михайлов. В 30-ата минута гостите вече се отчаяха тотално, след като Илхан Дамадов стреля силно по земя и прати точно кълбото в долния ляв ъгъл.

Тимът от Константин остана с десет човека още преди почивката, тъй като защитник фаулира откъснал се срещу вратаря играч на домакините. До края на срещата ресенските футболисти, водени умело от своя капитан Ивайло Кирвиков, се скъсаха да пропускат и пожалиха съперника, вкарвайки още само веднъж. 20 минути преди края Милен Михайлов отбеляза втория си гол в срещата.

Така „Ресен” вече е на първото място в класирането в „Б” РФГ след три кръга. По-важното обаче е, че мачът бе интересен и коректен, организацията около него бе перфектна, а съботният следобед на стадиона в Ресен – истинско удоволствие.

Всички резултати от двете областни групи и регионалната можете да видите ТУК.

"Ресен" игра с резервен екип, тъй като гостите от Константин също бяха в червено.

Тагове:

КОМЕНТАРИ