Следващият уикенд ще бъде крайно интересен за халфа на ЦСКА Флорентин Петре, съобщава сайтът http://www.bgnrc.info. В събота Петре ще играе във вечното дерби срещу “Левски”, но имал твърдото намерение в неделя да участва като пилот на първото от автомобилния сезон състезание. Това е “ЦБА Писта Велико Търново”.

Румънецът вече подал заявка за участие, а това би било третият му старт в автомобилно състезание в България. Както и в предишните два, когато през 2009 г. той кара шампионското Рено Клио 1600 на Румен Дунев на пистата Дракон, така и на 28 март Петре ще бъде със заявката на Хаволайн Рейсинг Тим на шампиона Румен Дунев.

Изрично ме питаха, дали ще допусна Флорентин Петре на старта, ако не е участвал в квалификациите в събота обясни пред сайта за новините в българския автомобилен спорт Димитър Стефанов, директор на състезанието. Да, казах, ще го пусна да стартира от последната позиция на стартовата решетка на обединената група А и N до 1600 куб. см. Но той няма да бъде включен в класирането, просто ще се състезава. Дори и да стане победител, това няма да му се зачита за класирането.”

Участието на Петре обаче е под съществен въпрос най-малкото заради две причини, първата от която се казва Андоне. Въпреки, че седмица по-късно ЦСКА приемат “Монтана”, наставникът надали би се съгласил с рисковете, които несъмнено носи едно автомобилно състезание за негов основен играч.

Втората е, че ако Петре изиграе пълните над 90 минути срещу шампионите от “Левски”, дори и при най-доброто витаминозно възстановяване в отбора ще има прекалено лек десен крак”, за да дава яка газ на трасето във Велико Търново.

Точно преди година халфът трябваше да направи абсолютния си автомобилен дебют именно на трасето във Велико Търново. Тогава румънецът бе в основната гарнитура на руския “ТерекИ. Въпреки, че надпреварата не съвпадаше така драматично с участието на Петре в автомобилната гоненица, тогава Вячеслав Грозни не допусна риска футболистът да участва в първата си автомобилна надпревара.

Тагове:

КОМЕНТАРИ