IMG_7406

Нападателят на „Етър” Флорент Боджадж се завръща в България утре. Това съобщи самият футболист за „Велико Търново спорт”, както и че е напълно здрав. „Добре съм и съм ОК, връщам се във Велико Търново в петък”, заяви Боджадж.

Той бе досега в Лондон и бе под карантина заради близък в семейството. За съжаление обаче нападателят трябва да изкара 14-дневна карантина и тук съгласно действащите в момента разпоредби. Това означава, че Боджадж ще е в принудителна почивка до 4 юни, ден преди гостуването на „Локо“ (Пд), освен ако междувременно карантините не бъдат отменени. Тогава на него ще му бъде направен и PCR тест, след който може да поднови занимания с „виолетовите”.

Междувременно от „Пирин” съобщиха, че искат да си върнат Флорент Боджадж обратно. В „Етър” той дойде именно от Благоевград. Според информации на местните медии той е искан от още два елитни клуба.

Контрактът на Флорент Боджадж с „Етър” е до 30 юни. Договорите на българските футболисти, които изтичат през май и юни обаче ще се удължат автоматично до края на настоящия сезон, заяви генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов. Решението е на изпълкома на БФС. „Това първенство ще се доиграе със старите футболисти и по старите правила. Затова и трансферният период се отваря на 17 юли“, добави още Караиванов. Ситуацията важи и за преотстъпените играчи, които нямат право да се връщат в своите отбори до 17 юли. Това дава допълнителна възможност на клубното ръководство да проведе спокойно преговорите със състезателите и да съхрани желаните за новия сезон.

Тагове:

КОМЕНТАРИ