В навечерието на първия мач на „Етър” за сезона бе представен и новият инвеститор в клуба, който ще бъде партньор на сегашните шефове. Това е крупният турски бизнесмен Фейзи Илханлъ. Преди двубоя с „Любимец” той бе представен официално на отбора, след което даде интервю за официалния сайт на клуба, както и пресконференция пред медиите непосредствено след мача.

– Г-н Илханлъ, какво ви доведе във Велико Търново?

– Със Слави се познаваме от много време. Той ми направи това предложение. Аз съм бивш футболист. Аз и без друго имах интерес към такъв отбор. Имахме среща с него, дойдох тук, обикнах това място. Седнахме, поговорихме и се разбрахме. Велико Търново ми харесва, хората са топли. Искам да направя всичко възможно „Етър” да стане още по-голям и да се върне на мястото, където е бил. Да спечели това, което заслужава.

– Досега гледал ли сте „Етър”?

– Преди да дойда във Велико Търново, гледах записи на мачове на „Етър” на диск.

– В каква степен се ангажирате с „Етър”?

– В момента няма смисъл да го изнасяме публично. Дали имам 1 % или 100 %, по-важното е какво бих искал да направя, за да дойдат успехите. Ще поемам толкова, колкото трябва. Това не е никакъв проблем за мен. Това е отбор на Велико Търново и на всички фенове. Желанието ми е всички да подкрепят този отбор. Щом аз мога да дойда от Диарбекир и да подкрепям „Етър”, значи и местните могат.

– А какво бихте искал да направите?

– По принцип когато едно управление започва работа, следват обещания. А когато тези обещания не бъдат изпълнени, следват и критики. Затова и няма да давам обещания, а искам с нашата работа да направим нещо и то да ни радва.

– Имате ли други бизнес интереси в България освен участието в „Етър”?

– С течение на времето естествено, че ще имам и други инициативи, но засега не искам да разкривам нищо. Искам да разраствам освен отбора, и бизнеса си в България.

– Имате ли поглед върху отбора, привлечени бяха 16 нови футболисти? Ще бъде ли „Етър” боеспособен отбор?

– Нашата цел е „Етър” да бъде там, където му е мястото. Може да бъдат купени много опитни футболисти и треньор, но пак роля ще има шансът. Това е една игра, за 90 минути може в една секунда да не си концентриран, и пак да загубиш. Аз съм бивш футболист, знам структурата на клубовете в Турция, познавам хора, които са ги управлявали. Искам да приложа моя опит. Разбира се, че ще има трансфери и по-добри футболисти. Искам да сплотим един отбор и да вървим напред.

– Къде сте бил футболист?

– Аз съм играл като аматьор. Наблегнах повече на бизнеса, имам фирми и молове. Фирмите ми са текстилни фабрики в Китай и Южна Корея. Всеки един собственик би искал отборът му да е в „А” група и да играе хубав футбол. Затова не искам да обешавам, искам да работя.

– А защо имате интерес към български отбор?

– Търсех си отбор, можеше да бъде в Турция, можеше да е и в друга страна, но както казах и преди, познаваме се със Слави и получих предложение от него. Направих своя избор и се надявам това да е правилният избор.

– Защо не се стигна миналата година до поемането на „Берое”?

– Нашето приятелство със старозагорци продължава и ако „Берое” е пожънал някакви успехи, ние също имаме някаква заслуга за това, защото сме им помогнали с размяна на съвети. Там акциите са разпределени между много хора. Някои ни искаха, други не, а където сме нежелани – нямаме какво да правим там.

Искам да се обърна към нашата публика, аз ще поискам среща и с фенклуба. От цялата великотърновска публика искам подкрепа. Запознал съм се с града и с неговата история, знам че е бил столица. Знам, че отборът е бил шампион. В онези години „Етър” е имал неистова подкрепа, надявам се тя да бъде такава и занапред. Ако бъдем заедно, ще бъдем силни.

Тагове:

КОМЕНТАРИ