Fanklub1
Фенклубът на “Кайзерслаутерн”, който носи името на почетния президент на клуба Норберт Тинес, показа макета на паметната плоча, която ще постави на 4 октомври пред официалния вход на стадион “Ивайло”. 25 години от основаването си ще чества великотърновският фенклуб. На 12 октомври се навършва четвърт век, откакто в старата столица бе създаден първият официален международен фенклуб на немския тим в България и Източна Европа. Малко преди това “Етър” води паметни битки за Купата на европейските шампиони срещу немския първенец “Кайзерслаутерн”.

Както вече писахме, юбилеят ще бъде отбелязан с ред инициативи. Паметната плоча ще бъде открита на 4 октомври от 11:00 ч. Тя изобразява емблемата на “Кайзерслаутерн” със знамената на България и Германия и надпис “25 години” на български език.

IMG_6352

“Още през 2004 г. ръководството на клуба ни извести, че пред стадиона на “Кайзерслаутерн” на алеята на феновете поставят гранитна плоча за нашия фенклуб, с което удостояват далеч не всички. Тази година у нас възникна идеята за 25-годишнината ни да поставим плоча и на стадион “Ивайло”. Аз, Пенко Сидеров и Иво Шалаверов направихме два проекта и входирахме молба до кмета Даниел Панов, която бе одобрена. Разгледана бе от художествения съвет в общината и в резултат излезе заповед от 22 юли т.г. за поставяне на плочата”, сподели председателят на фенклуба Веселин Комитов.

За откриването са изпратени покани до “Кайзерслаутерн”, до Германския футболен съюз, до посолството на Германия у нас, съобщи секретарят на фенклуба Пенко Сидеров. Дългогодишният президент на ГФС Егидиус Браун, който днес е на 93 г. и е голям приятел на България, приветствал идеята като чудесна, бившият президент на ФИФА Сеп Блатер изпратил специални поздрави, но и двамата заявили, че няма да могат да присъстват. От фенклуба показаха специално изработен флаг от президента на ФИФА, изпратен за тях по повод на 15-годишнината им през 2009 г.

Fanklub2

От ръководството на фенклубовете на “лаутерите” пък сега са им изпратили червена фланелка на тима с № 25 и надпис “Фенклуб Норберт Тинес Търново”. За съжаление патронът на великотърновския фенклуб и бивш президент на “червените дяволи” Норберт Тинес е в много напреднала възраст и болен от Алцхаймер, като редовната му кореспонденция с тях е секнала преди няколко години.

37 души с най-различни професии членуват в момента във фенклуб “Кайзерслаутерн”, отворени сме за всички желаещи да се присъединят към нас. Мястото на сбирките ни е р-т “Рич”, заяви Веселин Комитов.

За откриването на плочата на 4 октомври са поканени изтъкнати футболни деятели като Тошо Кръстев, Бончо Генчев, Георги Василев, Стефан Чакъров, Александър Нанков, Никола Велков, Димитър Цеков, Величко Цончев и много други. Разбира се, покани ще има и към кмета на Велико Търново Даниел Панов и зам.-кмета и председател на УС на “Етър” проф. Георги Камарашев.
Изнедадата от организаторите е, че първите 50 души, които ще дойдат на откриването, ще получат специални подаръци – сувенири. Вечерта на юбилейната сбирка на фенклуба пък за членовете му ще има викторина с подобаващи награди.

Тагове:

КОМЕНТАРИ