– Доволен ли си от представянето?

– Да, доволен съм. Очаквах и още един финал в кат. 91 кг с Момчил Стойчев, но той просто вчера бе изненадан. Има го това в бокса, тежка категория е и един удар решава мача. Тинко е невероятен тактик, много техничен боксьор, преодолява съперниците с техника и тактика, която готвим преди мача, и има голямо бъдеще. Докато Стефани тепърва започна да се развива, тепърва започна да показва качества, които искам да видя у него. Говоря за тактически качества – и виждате резултатът какъв е. Надявам се да продължи в същия дух, защото сме си обещали с него нещо и аз му гарантирах, че ще стане шампион. Ако продължи по същия начин, най-вероятно ще го поканя в националния отбор.

– Стефани Койков каза, че дължи всичко на теб и на Емил Димитров…

– Благодаря, но преди всичко го дължи на своя труд.

– Здравко Попов направи успешен дебют при мъжете?

– Уникален. Невероятно талантлив е, аз затова го спрях от полуфинала, защотго получи лека контузия и нямаше смисъл да го изхабяваме в това състезание. За него най-важното е световното и сега започва подготовката за него, евентуално вече и в националния отбор.

– Щастлив ли си от спечелената отборна Купа на България?

– Голямо удовлетворение за мен, за момчетата, за града, доказахме се като един сериозен клуб с водещи боксьори в България. Напълно заслужено взехме купата. Успехите на клуба са комплексни – и като организация, спонсориране, тренировъчен процес…

Тагове:

КОМЕНТАРИ