33

Първата контрола на "виолетовите" е на 23 януари.

На 11 януари започва подготовката си за пролетния полусезон тимът на “Етър”. Спортно-техническият щаб събира футболистите за първа тренировка следващия понеделник от 11 ч.

В клуба вече тече насрочената от Община Велико Търново финансова ревизия, която ще приключи още до средата на месеца. Това стана по решение на Общинския съвет на последната сесия, след като и Комисията за младежта и спорта подкрепи становището на кмета д-р Румен Рашев. Финансовият одит е необходим заради предстоящото гласуване от съветниците на внесеното от двамата основни акционери предложение да дарят на Общината още 49 % от акциите. Така тя ще притежава основния дял от 83 % и ще има много по-големи възможности за финансирането на клуба чрез привличане на инвеститори.

Още тогава председателят на спортната комисия Камен Алексиев изрази становище, че въпросът не бива да се протака и проверката трябва да приключи още до края на януари, за да има време преди подновяването на първенството. Според него след приключване на финансовия одит няма пречки предложението да влезе за гласуване на предстоящата сесия.

На 23 януари “Етър” ще изиграе първата си контрола от подготовката, тя ще е срещу играещия в Източната “Б” група състав на “Миньор” (Раднево). По два мача на разменено гостуване са договорени с отборите на “Видима-Раковски”, “Янтра” (Габрово) и “Дунав” (Русе), а все още свободни са датите 27 и 30 януари. Сезонът се подновява на 27 февруари с домакинство срещу “Марек”.

Спортно-техническият директор Иво Балъков работи и по селекцията, като според него са необходими двама нападатели и двама халфове. Разговаря се с конкретни футболисти, имената им са добре познати, но засега няма да се оповестяват. Завръщане в “Етър” е един от вариантите за продължаване на кариерата на Мишо Аврионов, който обаче ще избира измежду няколко оферти.

Тагове:

КОМЕНТАРИ