Повече с интерес и надежди, отколкото с притеснение чакат играчи и фенове на “Етър 1924” днешния жребий за купата на България. Тегленето му е от 11.00 ч. в столицата, като в урната са 11 отбора от “А” група и 5 от втория ешелон.

“Левски” е сред най-предпочитаните съперници за “Етър 1924” от феновете, а същото желание изяви и прокуристът на клуба Стефан Атанасов. „Искаме в следващия кръг “Левски”. Това ще е добър завършек на усилията на целия отбор да покаже, че върви в правилната посока. Ако на 4 декември дойде “Левски”, 10 000 души ще напълнят стадион „Ивайло”! Това ще бъде празник и логичен завършек на най-добрата година в нашия клуб”, заяви той. Треньорът Велин Кефалов пък отдавна си пожела бившия си отбор “Литекс”.

По форумите вече личат всевъзможни предпочитания, като най-спряганите имена са тези от челната петица на “А” група. Има обаче и други фенове, които искат “Етър 1924” да се падне у дома срещу отбор от “Б” група, за да стигне до 1/4 финал и мечтите да продължат и напролет.

Безспорно най-неатрактивните варианти са “виолетовите” за пореден път да извадят “късата клечка” и да гостуват в Поморие, Микрево, Берковица или Добрич.

Този път за разлика от досегашната практика, “Етър 1924” ще има свой представител на тегленето на жребия. В столицата ще бъде прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

Стигането до 1/8 финал е изравнен рекорд за “Етър 1924”, чието най-успешно представяне е през есента на 2004 г. В 1/32 финалите “виолетовите” отстраниха с 2:0 “Доростол”, после на 1/16 финалите треньорът Вальо Игнатов си пожела “Славия” и това се сбъдна. Етърци хвърлиха “бомбата”, като елиминираха “белите” с 1:0 с гол на играещия днес в “Чикаго Файърс” Стефан Иванов. За 1/8 финалите Игнатов си пожела “Левски” и отново позна. Пред 9 000 зрители етърци отстъпиха с 0:3 след голове на Лусио Вагнер (2) и Тодор Колев.

Жребият днес започва в 11 ч. и ще бъде пряко следен по “Велико Търново спорт”. Очаквайте веднага след това и отзиви от клуба. Срещите са на 4 декември от 13.30 ч.

Възможните съперници:

Левски

ЦСКА

Литекс

Локо (Пд)

Черноморец (Бс)

Славия

Черно море”

Берое

Пирин

Калиакра

Миньор

Черноморец (Пом)

Малеш

Добруджа

Ком-Миньор


Тагове:

КОМЕНТАРИ