resizer.php

Малките футболисти на “Етър”, родени 2008 г, спечелиха първото място и Купата на кмета на Свищов. За втора поредна година на 1 юни – Международния ден на детето в Свищов се организира футболен турнир за Купата на кмета. Тази година общо 11 отбора се записаха за участие, разделени в две възрастови групи – Футбол 9 и Футбол 7.

На Футбол 7 (деца, родени 2007/2008 г.) в група „А” бяха тимовете на „Академик”, „Локомотив” (Горна Оряховица) и „Павликени”, а в група „Б” жребият изпрати „Етър” (Велико Търново), Локомотив” (Дряново) и „Изгрев-93”.

В групата на Футбол 9 попаднаха децата, родени 2005/2006 година. Участниците в този поток са „Гигант” (Белене), „Янтра” (Полски Тръмбеш), „Академик” (Свищов), „Изгрев-93” (с. Царевец) и „Павликени”.

“Етър” триумфира с шампионската титла. Момчетата на треньора Цветан Райков разбиха със 7:0 “Изгрев-93” (Царевец), надделяха с 3:2 и над “Локомотив” (Дряново), което им позволи да заемат първото място в групата си. На финала етърци срещу домакините от “Академик” завършиха 0:0, но след изпълнение на дузпи се наложиха с 4:2. Трети са футболистите на „Локомотив” (ГО), а четвърти – „Локомотив” (Др), следвани от „Изгрев-93” и „Павликени”.

Голмайстор стана Марин Господинов от „Локомотив” (ГО) с 3 попадения. За най-добър вратар бе определен Раян Стефанов от „Локомотив” (Др), за най-добър защитник – Теодор Райков от „Етър” (Велико Търново), а за най-полезен състезател – Виктор Иванов от „Академик”.

При децата от Футбол 9 шампиони станаха футболистите на „Академик” (Свищов). На финала те победиха „Изгрев-93” (Царевец), които останаха със сребърните медали. На трето място са футболистите от „Янтра” (Полски Тръмбеш), четвърти – „Павликени”, а пети останаха децата от „Гигант” (Белене).

Статуетка за „Голмайстор на турнира” получи Божидар Матеев от „Академик”, който се разписа с 8 точни попадения. Радослав Георгиев от „Изгрев-93” бе определен за най-добър защитник, Евгени Дочев от „Академик” – най-добър вратар, а за най-полезен състезател бе избран Асан Асанов от „Янтра” (Полски Тръмбеш).

Отличията връчиха кметът на общината Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и зам.-кметът Борислав Замфиров. Кметът благодари на всички участници в турнира, както и на спонсорите, които са помогнали за осъществяването му, и пожела на всички участници да бъдат отново в Свищов догодина в третото издание на турнира.

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ