etarki

Хандбалният „Етър-64” грабна и купата на България, като би на финала „Бъки” (Гб) с 29:25 (16:11). Така възпитаничките на Йонка Генчева направиха дубъл, след като взеха и шампионската титла, и си направиха най-добрия подарък за 45-ата годишнина на клуба. С 24 победи в 24 официални мача за първенството и титлата „виолетовите” категорично показаха, че са най-силният български клуб в момента. В същото време победите над основните съперници „Локо” (Вн) и „Бъки” с минимална преднина показват сериозната конкуренция и още повече засилват стойността на успеха.

Оспорван бе и финалният мач срещу габровки. След вихрено начало и 8:2 за великотърновки „Бъки” подобри играта си и намали до 10:7. Положението още повече се усложни в 15-ата минута, когато една от най-опитните състезателки на „Етър-64” Мариана Семерджиева получи тежка контузия и напусна мача със съмнение за скъсани кръстни връзки на дясното коляно. След срещата стана ясно, че травмата може и да не е толкова тежка, но всичко ще се изясни след ядрено-магнитния резонанс.

При липсата на Семерджиева етърки трябваше да сменят схемата на игра и на дясното крило застана младата Станислава Стефанова. Почивката дойде при 16:11 за домакините. Играта не се промени съществено и след почивката, като „Етър-64” продължи да поддържа аванс от 4-5 гола. Постепенно габровки изравниха играта и намалиха пасива само на три гола. Възловият момент в мача бе 5 минути преди края при 27:24, когато бе отстранена отлично игралата Деница Асенова и „Бъки” получи дузпа, но втората вратарка Деси Николова спаси. Отлично през целия мач пази и капитанът Гери Александрова. Бурнева и Стоилова донесоха с нови два гола успокоението в мача, завършил 29:25.

Най-резултатни за „Етър-64” бяха Александрина Бурнева с 10 гола и Деница Асенова с 6. За „Бъки” Нели Добрева вкара 10, а Радева ­ 7.

Купата бе връчена на „виолетовите” от президента на БФХ Светломир Гоцов, който сподели, че етърки са без конкуренция в женското направление. Последваха снимки с купата и отваряне на шампанско под овациите на публиката, а веднага след мача купата бе поставена в новата клубна витрина. Това е и юбилейното 30-о златно отличие за великотърновския хандбален тим.

Снимки от мача и отзиви от главните действащи лица очаквайте утре!

Тагове:

КОМЕНТАРИ