Холандски играч с над сто мача в елитната група привлече “Етър”. Трансферът бе светкавичен, като той пристигна във В. Търново и веднага парафира договор до края на първенството с опция за продължаване.

Яшар Такак е роден на 4 март 1982 г. в Ден Бош (Холандия) и е от турско-арменски произход. Висок е 171 см и тежи 73 кг. Продукт е на елитния ПСВ “Айндховен”, откъдето по-късно е преостъпен на “Цвьоле” (2003-04), на “Валвийк (2004-05) и НЕК (2005-06), а после преминава във “Витес” и “ВВВ-Венло”. През миналия сезон е играл във втородивизионния холандски “Камбуур”.

Яшар Такак е плеймекър, в холандската “А” група има точно 107 мача, в които е вкарал 15 гола. “Бях играч на ПСВ, имам доста мачове в Еередивизия. Познавам старши треньора Сердар Даят от Холандия, докато играех във “Витес”. Чувствам се комфортно на всеки пост в средата на терена. Дойдох да помогна на “Етър”. Знам, че тимът е на последно място, целта ми е да помогна да вземем точки и да се придвижи по-нагоре в класирането. Искам да усетя и атмосферата в България. В кондиционно отношение нямам проблеми, тренирал съм на сто процента и се чувствам много добре.”

“Познавам го като играч на “Витес”, неговият тогавашен треньор ми е много добър приятел. Като холандец той знае моите тактически изисквания, ще направи всичко на терена и е тук, за да ни помогне”, коментира Сердар Даят.

 

Яшар Такак е играл в Холандия заедно със Сержиньо Грийн и Иван Цветков, от които има впечатления за България. “Познавам няколко холандски играчи, които са били в България, така че имам представа. За България знам от Сержиньо Грийн, с когото бяхме заедно във “Валвийк”, играли сме заедно и с Иван Цветков в “Цвьоле”. След като разговарях със старши треньора Сердар Даят и изпълнителния директор, съм убеден че това ще е полезна стъпка за мен в развитието ми като футболист”, добави опитният полузащитник.

Тагове:

КОМЕНТАРИ