Дългоочакваното дерби между „Локомотив“ (ГО) и „Етър“ ще бъде още във втория кръг на първенството на Северозападната „В“ група, реши тегленият в Зоналния съвет на БФС жребий. Мачът ще бъде на 25 август от 18:00 ч. в Горна Оряховица.

В първия кръг на 18 август „виолетовите“ приемат „Левски-2007“ (гр. Левски), като срещата ще е в Дебелец.

Представители на всички клубове дойдоха на съвещанието, за да бъде обсъден новият сезон и съставена програмата. Гост на сбирката бе директорът на първенствата и турнирите в БФС Антон Попов, който сподели, че Зоналният съвет във В. Търново е един от добре работещите в страната. „Радвам се, че вашата група тази година ще е в пълен състав. В аматьорския футбол се работи напълно професионално“, каза Антон Попов. Той заяви, че БФС като документация е легитимен и не направил конгрес през януари заради съдебните дела, но увери, че конгрес ще има, без да уточнява кога. „Правили сме достатъчно компромиси и за „Етър 1924“, и за „Спартак“ (Пл), но тези компромиси трябва да са разумни“, добави Попов, като говори и за съдийството, за работата по детско-юношеския футбол. Той призова за повече комуникация и поставяне на проблемите от клубовете. Проблем ще бъде сформирането на „Б“ групата, тъй като „Чавдар“ (Етрополе) са се отказали, а същото се готви да прави и „Миньор“ (Перник), така че отборите може да останат само 12.

Проблемите на съдийството дискутира с представителите на клубовете от „В“ група и шефът на местната Съдийска комисия и член на националната Петър Петров. Той ги запозна с новото правило за засадата. Методистът отправи критики към представянето на елитните съдии, които получават наряди и във „В“ група. „Ако продължат да подценяват мачовете, ще почиват задълго. Изпращайте ни сигнали, придружени с видео, но само ако наистина имат основание и са повлияли на мача. В същото време ще налагаме и млади съдии и призовавам за търпение към тях“, каза Петър Петров.

Обзор на изминалия сезон направи председателят на ЗС на БФС Георги Велинов, който призна, че това е била най-неприятната година заради едва събралите се 12 отбора в групата. „Сега има само 7 стари клуба и 9 нови, но сме в пълен състав, групата е силна и с отбори с традиции, а навсякъде има много добри условия за игра. Надявам се на много по-силна година“, заяви Георги Велинов.

Депозитът за клубовете остава 2000 лв., таксата за участие е 200 лв., а членският внос – 20 лв. От този сезон отново задължително става участието на отборите в третия ешелон за Купата на АФЛ.

Естествено, най-много емоции предизвика тегленето на жребия. От „Локо“ (ГО) пожелаха мачовете им с „Етър“ да бъдат разменени (същото поискаха и „Партизан“ Червен бряг и „Ботев“ Луковит). От Зоналния съвет пък поискаха есенното дерби между „Локо“ (ГО) и „Етър“ да е в Горна Оряховица, заради охраната и по-добрата сигурност на стадиона, за разлика от този в Дебелец. Така етърци се оказаха с №5 за жребия, а „Локомотив“ с №13 и мачът помежду им ще е още във втория кръг. На старта „виолетовите“ приемат „Левски-2007“, в третия кръг посрещат „Павликени“, а в 4-ия гостуват на „Янтра“ (Габрово). От „Етър“ оцениха програмата като добра.

В същото време стартът ще е кошмарен за „Локо“ (ГО), който първо гостува на „Ботев“ (Козлодуй), приема етърци, а после гостува на „Локо“ (Мездра).

Третият тим от нашата област „Павликени“ стартира с гостуване във Видин, на 25 август приема „Ботев“ (Козлодуй), а после гостува на „Етър“. Началото на първенството е на 18 август от 18:00 ч.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ