IMG_9032

Първа победа в елита за сезона ще гони „Етър“ срещу „Пирин“ в събота. „Виолетовите“ най-после се завръщат у дома и се надяват с помощта на публиката на стадион „Ивайло“ да се върнат на победния ход. На „Митичния“, както го наричат феновете, етърци за целия минал сезон не познават вкуса на загубата и записаха 11 победи и 4 равенства.

„Ивайло“ винаги е бил непревземаема крепост. Разчитаме на нашите фенове, колкото повече хора ни подкрепят, толкова по-лесно ще ни бъде. Ще търсим победата, за да зарадваме публиката. Със сигурност можем да бием „Пирин“, въпросът е да го докажем в мача“, коментира старши треньорът Станислав Генчев.

Двама играчи пропускат мача поради контузии – Веселин Минев и Ерик Почански. Защитникът бе заменен принудително на почивката срещу „Дунав“, а Почански пропусна последните два мача, но още не е готов. Изборът на играчи пред Станислав Генчев обаче е голям, тъй като има достатъчно футболисти.

Две съвсем нови попълнения има в „Етър“ – офанзивният халф Иван Вълчанов вече бе картотекиран и със сигурност попада в групата за мача. Дебютът за „виолетовите“ ще бъде юбилеен стотен мач за Вълчанов в елита. Георги Сърмов пък чака всеки момент жълтата си карта и непосредствено преди мача ще стане ясно дали ще се разчита на него.

На играта в градивен план ще наблягат в „Етър“, тъй като в последните два мача отборът не създаде много положения и не вкара гол. „Стояхме добре в защита при гостуването в Русе, но трябва да подсилим атаката. Трябва да градим много повече. Работим по въпроса, но времето за подготовка и сработване бе много малко. Имаме сили да спечелим срещу „Пирин“ и се надяваме да успеем“, коментира Станислав Генчев.

Тагове: